tarieven therapie en coaching

tarieven per 1 januari 2024

therapie
Voor therapie hanteer ik de gebruikelijke tarieven in de gezondheidszorg.
Gesprek/consult 85 euro
Relatietherapie 115,- euro
De consulten duren ongeveer 1.15 uur.
Betaling: op rekening.

Mijn praktijk is 4 dagen per week geopend en bij uitzondering 1 avond.

Ik ben aangesloten bij de NVPA (beroepsorganisatie voor psychotherapie en GGZ) en de NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie). Ik ben ECP gecertificeerd. Therapeuten met een ECP certificatie hebben een langdurige psychotherapie opleiding afgerond welke is erkend door de European Association voor Psychotherapy te Wenen (EAP) en in Nederland is vertegenwoordigd door de NAP.

vergoeding vanuit de aanvullende verzekering
Consulten bij therapeuten die zijn aangesloten bij de NVPA en de NAP worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Op de site van de NVPA is een overzicht geplaatst van vergoedingen van zorgverzekeraars per 2023.
Voor de aanvullende verzekering is geen verwijzing van de huisarts nodig. De factuur waarop ook mijn AGB code staat kun je gebruiken voor de (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar.
Om er zeker van te zijn of je voor vergoeding in aanmerking komt en voor de hoogte van de vergoeding is het raadzaam om van te voren contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij. Vaak geven de zorgverzekeraars hierover ook informatie op hun website onder de rubriek Alternatieve/Complementaire zorg. Relatie therapie komt niet in aanmerking voor vergoeding.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering heeft een aantal voordelen.
Er is geen verwijzing nodig van de huisarts en het eigen risico wordt niet aangesproken. Verder geldt in het algemeen bij therapeuten die niet via de basisverzekering werken dat er geen lange wachttijden zijn, dat het vaak kleine praktijken betreft met meer betrokkenheid en een persoonlijkere benadering bij de cliënten en dat de klachten en de behandeling niet worden gemeld bij de zorgverzekeraar.

Therapie is een investering in jezelf. Het starten van therapie kan veel opleveren en betekent ook dat je een keuze maakt om in jezelf te investeren.

coaching
Particulier: 85,- euro per sessie. Zakelijk: 95,- per sessie. Soms wordt coaching ook gedeeltelijk door de aanvullende verzekering vergoed.

mindfulness tarieven zie bij mindfulness

betalingsvoorwaarden