wie ben ik

Ik ben Marijke Baden en ik ben een allround integratieve therapeut. In de loop der jaren heb ik mij ook gespecialiseerd in stress problematiek, burnout herstel en relatietherapie.

In mijn aanpak combineer ik veel methoden. Voor mij is de mens één geheel: lichaam, geest, emoties, sociale omgeving en soms een stukje zingeving en spiritualiteit. Dat wat aandacht nodig heeft komt aan bod. Uit ervaring weet ik dat het voor iedereen weer anders is.

In therapie en coaching ben ik vooral mijzelf. Door mijn cliënten word ik omschreven als warm en empatisch. Een  sfeer van respect, veiligheid en vertrouwen vind ik belangrijk.

Ik heb een uitgebreide toolbox tot mijn beschikking. Daarin zit onder andere een dosis nuchterheid, helder denkwerk (ik ben van oorsprong juriste), veel praktische zin en resultaatgerichtheid. Andere tools zijn mijn opleidingen, zoals Transactionele Analyse, NLP, cognitieve gedragstherapie, familieopstellingen/systemisch werk èn natuurlijk mijn opleiding aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.
Ik heb een ruime werk- en levenservaring.

Jij bepaalt zelf wat je wilt bereiken of oplossen en ik help je daarbij. Je krijgt van mij steun, mijn kennis en ervaring en ik begeleid je op jouw pad. Zie het als een reis, waarbij ik je een eindje mag begeleiden. Hierbij help ik je om inzicht en begrip in jezelf en anderen te verkrijgen. Indien nodig help ik je bij het ontdekken van je werkelijke gedachten en emoties.
Het kan zijn dat je nog last hebt van opgeslagen en onbewuste ervaringen en overtuigingen. Dat kunnen we uitzoeken. Zodat je kunt worden wie je bent en al je potenties tot je beschikking komen.

Ik ben ECP gecertificeerd, dat wil zeggen dat ik ben erkend door de ‘European Association for Psychotherapy’ voor psychotherapie.

Van oorsprong ben ik juriste, afgestudeerd in Nederlands recht. Ik heb na mijn afstuderen meer dan 15 jaar als docent aan de universiteiten van Utrecht en Nijmegen gewerkt.
Vanuit mijn interesse in wat ons mensen werkelijk beweegt, dat nog eens werd aangewakkerd doordat ik zelf lang geleden burnout ben geweest, ben ik mij in de psychologie gaan verdiepen en heb diverse opleidingen gevolgd.
Vanaf 2003 coach ik en vanaf 2007 heb ik een zelfstandige praktijk als integratief therapeut. Na afronding van de postacademische opleiding tot mindfulness trainer geef ik sinds 2011 mindfulness cursussen MBSR/MBCT.

lees meer …